Prima ninsoare a surprins Sibiul

Prima ninsoare a surprins Sibiul

La Sibiu ninge pentru prima dată anul acesta, spre bucuria copiilor și disperarea șoferilor. În Muzeul ASTRA, peisajul este de vis, în timp ce pagina de Facebook a Primăriei se umple de comentarii în care sibienii critică starea străzilor.

„Minunata zăpadă a (re)venit la Muzeul ASTRA! Prima dată în 2023!”, au postat cei de la Muzeul ASTRA, la prima oră, pe pagina de socializare a instituției, împreună cu o selecție de fotografii spectaculoase în care se vede cum iarna a pus stăpânire pe mica Românie din Dumbrava Sibiului.

Pe de altă parte, autoritățile locale sunt acuzate că nu au asigurat corespunzător deszăpezirea străzilor la prima oră, iscând nemulțumirea șoferilor. Pe Facebook-ul municipalității, au apărut comentarii precum: „Alo, primăria!!! Afară ninge!!! Sunteți nepregătiți, ca de obicei!” sau „Unde este deszăpezirea?”.

„Operatorul care asigură deszăpezirea în municipiul – SC Soma SRL – a început intervențiile în oraș din această dimineață de la ora 04.00, mai întâi pentru prevenirea înghețului, iar ulterior, odată cu începerea ninsorii, s-a început îndepărtarea zăpezii. La ora 08.00 acționau cu pluguri în împrăștierea de sare un număr de 7 utilaje, intervenindu-se cu prioritate pe arterele principale, drumurile în pantă și rampă. Urmează să se intervină și pe străzile secundare. De asemenea, 40 de lucrători intervin cu deszăpezire manuală, pe scări, în stațiile de autobuz și trotuare. Acțiunile vor continua în teren pe întreg parcursul zilei”, au anunțat reprezentanții Primăriei Sibiu.

Până la această oră, în judeţul Sibiu nu sunt semnalate blocaje şi nici evenimente rutiere produse pe fondul condiţiilor meteo dificile, potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu. Pentru a reduce riscul producerii de accidente, poliţiştii rutieri le recomandă sibienilor ca, indiferent de lungimea traseului, să plece mai devreme ca de obicei, să curețe mașina de zăpadă şi gheaţă, să se asigure că sistemele de iluminare şi dezaburire sunt funcţionale, să circule cu viteză redusă, folosind luminile de întâlnire pe tot parcursul deplasării și păstrând o distanță mărită față de ceilalți participanți la trafic. De asemenea, este indicat să folosiţi frâna de motor, să nu manevraţi brusc autovehiculul, să nu blocaţi intersecţiile și să parcaţi numai în locurile special amenajate sau în afara părţii carosabile.

Pasionaţii sporturilor de iarnă au parte de primul weekend din acest an cu zăpadă din belşug, atât în zona turistică Bâlea Lac, unde se înregistrează un strat de zăpadă 125 de centimetri, cât şi în staţiunea Păltiniş, unde zăpada măsoară 27 de centimetri.

Răspunde