Caietul de rețete Deserturi Țara Oltului

Plăcinte împăturite ca la Arpașu de Sus

Ingrediente:

  • 1 kg făină
  • 2 pahare de apă
  • 1 pahar de ulei
  • sare după gust
  • ulei pentru copt
  • zahăr pudră

Mod de preparare:

Se face un aluat din făină, apă și ulei; se amestecă ingredientele până când devin un aluat omogen. Se întinde o foaie potrivită ca grosime. Două linguri de făină albă se amestecă cu câteva linguri de ulei și se întind pe foaia de aluat, după care se rulează întreaga foaie și se pune la rece cel puțin 2-3 ore. Se întind foi de un centimetru grosime. Se taie fiecare foaie în pătrățele cât palma. Fiecare pătrățică de aluat se crestează pe mijloc și se pun la copt în uleiul bine încins. Se pudrează cu zahăr.


Sursa: „Mâncăruri tradiționale din județul Sibiu”, Editura ASTRA Museum, Sibiu, 2018

Răspunde