Pe „Cărarea ocolită”, de Ziua Internațională a Scrisului de Mână

Pe „Cărarea ocolită”, de Ziua Internațională a Scrisului de Mână

De Ziua Internațională a Scrisului de Mână, Muzeul ASTRA le propune sibienilor să citească povestea ilustrată „Cărarea ocolită”, un alt fel de a vizita și de a povesti lumea satului românesc din Dumbrava Sibiului, de la gospodăria din Horezu până la Casa Meșteroaiei și înapoi.

Scrisă de directorul general adjunct al Muzeului ASTRA, Ovidiu Baron, și Ancuța Ilie, șef serviciu Expoziții-atelier. Mediere culturală, ”Cărarea ocolită” este primul volum din colecția ”Poveștile Dumbrăvii Sibiului”, care aduce în prim-plan secvențe de locuire, meșteșuguri și tradiții străvechi, simboluri și motive, decoruri și obiecte adeseori ignorate. Cartea se adresează copiilor, tinerilor și tuturor celor care pot citi și pricepe fără grabă și fără prejudecăți.

”Cărarea ocolită” poate fi achiziționată de la Galeriile de Artă Populară, la intrarea principală în Muzeul ASTRA, sau online de pe https://muzeulastra.ro/aparitii-recente/ la prețul de 29 lei.

În fiecare an, pe 23 ianuarie, este serbată Ziua scrisului de mână (National Handwriting Day), instituită cu scopul de a ne aminti frumusețea și unicitatea acestei forme de artă, numită caligrafie, dar și necesitatea folosirii scrisului de mână. Sărbătoarea a fost iniţiată în 1977, în Statele Unite ale Americii, când specialişti din domeniul educaţiei şi-au dat seama că scrisul de mână începe să devină o abilitate pe cale de dispariţie. Asociaţia manufacturierilor de instrumente de scris (WIMA) a decis atunci să ia iniţiativa şi aşa a luat naştere Ziua naţională a scrisului de mână, un prilej de a aprecia scrisul de mână şi de a ne perfecţiona abilităţile caligrafice.

Răspunde