Chivuța Veștemean, proprietara primului Punct Gastronomic Local din județul Sibiu, a primit diploma de excelență „Femeile mută munții” de Ziua Internațională a Muntelui.
Cunoscută de toți amatorii de bunătăți tradiționale drept „bucătăreasa din Sadu” are parte de recunoaștere dincolo de granițele județului Sibiu. Pe 11 decembrie 2022, cu ocazia unui eveniment național dedicat Zilei Internaționale a Muntelui, Chivuța Veștemean a obținut din partea Agenției Naționale a Zonei Montane și a Centrului de Economie Montană (CE-MONT) diploma de excelență „pentru o activitate de peste 20 de ani în valorificarea, promovarea și susținerea bucătăriei tradiționale din Mărginimea Sibiului”.
Produsele din „Cămara Chivuței” pot fi degustate pe Valea Sadului, dar și comandate pe Facebook. „Sunt bucătăreasă de când mă știu și, de-a lungul carierei mele, am avut ocazia de a servi zeci de mii de oameni cu produse autentice, tradiționale, naturale. Toți acești oameni m-au apreciat și încurajat de fiecare dată, îndemnându-mă să încep acest proiect pentru a încânta și mai multă lume cu ceea ce știu eu să fac cel mai bine. Cămara mea este o expoziție gastronomică, iar produsele dinăuntrul ei sunt realizate din ingrediente culese din grădina proprie, din natură sau procurate de la producători locali”, spune Chivuța Veștemean.