Apel la iubitorii naturii

Apel la iubitorii naturii

Campania „Eu ciripesc în muzeu și iarna” continuă până la sfârșitul lunii februarie la Muzeul ASTRA.

Până în 28 februarie, la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului se desfășoară acțiunea de observare și hrănire a păsărilor pe timp de iarnă. În fiecare zi, între orele 9.00 și 16.00, turiștii sunt îndemnați să descopere păsările care iernează în muzeu, dar și să le hrănească. Intrarea în muzeu și participarea la activitatea de hrănire se face în baza abonamentului sau a biletului de intrare.

„Dacă vreți să ne ajutați, vă dăm noi pungi cu semințe, plus o hartă cu locurile de amplasare a celor patru hrănitori din muzeu. Le primiți pe toate la intrarea principală în Muzeul ASTRA”, anunță reprezentanții instituției.

Această acțiune anuală a fost inițiată în 2018, în colaborare cu Societatea Ornitologică Română.

„În anotimpul cald, păsările găsesc cu ușurință hrană, atât de origine vegetală, cât și animală. Odată cu venirea iernii și a temperaturilor scăzute, aceste resurse sunt din ce în ce mai greu de găsit și multe păsări nu supraviețuiesc până în primăvară. Putem ajuta înaripatele să treacă mai ușor peste sezonul rece, prin montarea de hrănitori și alimentarea lor cu semințe, grăsimi naturale și fructe, astfel încât să găsească resursele de hrană de care au nevoie. Alimentarea hrănitorilor se oprește la sfârșitul iernii – începutul primăverii, când apar primele insecte”, a declarat Raluca Andrei, șef serviciu Educație și Interpretare Patrimoniu Muzeul ASTRA.

Răspunde