Sibiul și cele nouă localități periurbane au obținut finanțarea pentru achiziția primelor 36 de autobuze

Sibiul și cele nouă localități periurbane au obținut finanțarea pentru achiziția primelor 36 de autobuze

36 de autobuze electrice și 48 de stații de încărcare a acestora, atât rapide, cât și lente, vor fi achiziționate prin intermediul unui proiect menit să modernizeze transportul local în Sibiu și localitățile limitrofe.

“Am semnat, astăzi, la București, contractul de finanțare din fonduri europene nerambursabile prin PNRR pentru achiziția a 36 de autobuze electrice, ce vor asigura transportul în Municipiul Sibiu și în cele 9 localități care fac parte din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Transport Metropolitan Sibiu: orașele Cisnădie și Ocna Sibiului, comunele Șelimbăr, Sadu, Șura Mică, Șura Mare, Cristian, Poplaca și Roșia. Valoarea investiției este de 124,3 milioane de lei”, a anunțat primarul Astrid Fodor.

De asemenea, este prevăzută achiziția a 71 de stații de încărcare a autovehiculelor electrice sau hibrid care vor putea fi utilizate de publicul larg.

Următorul pas în realizarea acestui proiect este elaborarea documentației și demararea procedurii efective de achiziție.

Municipiul Sibiu a fost premiat, joi seara, pentru excelență în domeniul transportului public și mobilității urbane durabile în cadrul Galei Asociației Municipiilor din România, un eveniment dedicat premierii proiectelor reușite în administrația locală. „Am investit masiv în acest domeniu, începând cu modernizarea întregii flote de autobuze și introducerea unei Linii Verzi de transport in centrul istoric și până la digitalizarea sistemului de management al flotei, digitalizarea sistemelor de informare și plată a călătoriei, de la crearea de piste mai sigure pentru biciclete și până la punerea în funcțiune a unui sistem de închirieri de biciclete – Sibiu Bike City. Și pentru că Sibiul este orașul distanțelor scurte, reamenajăm spațiile publice pentru a încuraja acest tip de deplasare, care se potrivește orașului”, a spus Astrid Fodor. Acesta este al patrulea premiu pe care Sibiul îl primește din partea Asociației Municipiilor din România, anterior fiind premiat pentru excelență în sănătate și asistență socială, excelență în regenerarea urbană a spațiilor publice și excelență în turism. Această ediție a Galei s-a desfășurat, ca în fiecare an, sub Înaltul Patronaj al președintelui Klaus Iohannis.

Răspunde