Seară ungurească la „Butoiul de Aur”: „Noi petrecem până în zori!”

Seară ungurească la „Butoiul de Aur”: „Noi petrecem până în zori!”

Gurmanzii au parte de o seară ungurească la emblematicul restaurant sibian „Butoiul de Aur”.

„Noi petrecem până în zori!”, promit organizatorii. Așa că vineri, 9 decembrie, la ora 19.00, se dă startul distracției cu preparate tradiționale maghiare și pălincă sau vin, dar și program muzical live. Prețul unui meniu care include aperitiv, fel principal, desert, un pahar de vin unguresc roșu sau alb și 50 ml de pălincă, vișinată sau caisată la alegere este de 120 lei/persoană.

„Dragi prieteni, vă invităm să fiți alături de noi la o nouă seară ungurească. Ceaunul va fi pus pe foc de cu amiază, la foc micuț de lemn, unde vita să odihnească. în sos roșu de boia…. dar hai să nu dezvăluim secretele bucătarului. Mai bine vă convingeți singuri ce deliciu vă pregătim: marhapörkölt nokedlivel, savanyú uborkával (tocăniță de vițel cu găluște ungurești și murături). acompaniată de o pálinka sau un pahar cu vin nobil unguresc. De îndulcit vă propunem un minunat desert ca la mama acasă, vargabéles (budincă de tăiței cu brânză dulce și stafide). Apoi vom juca până în zori de zi, alături de maestrul László István. Un sfat vă dăm: din cauza locurilor limitate, sunați din timp la 0747 070 200”, anunță reprezentanții restaurantului.

Aflat la hotarul dintre Oraşul de Sus şi Oraşul de Jos, datând încă din 1542, Butoiul de Aur dăinuie în mijlocul unor clădiri cu arhitectură medievală autentică, în Pasajul Scărilor.

Răspunde