Reușită mondială pentru un bucătar din Sibiu!

Reușită mondială pentru un bucătar din Sibiu!

Gastronomia românească a primit cea mai bună veste de Ziua Națională! Executive Chef Gheorghe Ciutacu, de la Ramada Sibiu, a obținut una dintre cele mai importante distincții la ediția de anul acesta a Cupei Mondiale de Gastronomie.

Inspirația de care dă dovadă în orice împrejurare și experiența acumulată de-a lungul deceniilor au dat roade din nou pentru Chef Gheorghe Ciutacu, ale cărui creații culinare impresionează clienții restaurantului de la hotelul Ramada din Sibiu. De această dată, maestrul Ciutacu s-a întors din Luxemburg cu medalia de bronz Expogast 2022 și o diplomă de onoare pentru participarea la cea de-a XIV-a ediție a Cupei Mondiale de Gastronomie Villeroy & Boch, competiție desfășurată în perioada 26-30 noiembrie.

„A XIV-a ediție a Cupei Mondiale de Gastronomie desfășurată la Luxemburg mi-a adus o melodie de bronz. Mulțumiri prietenului meu Ovidiu Tudose, pentru sprijin și disponibilitate. De asemenea, aș vrea să mulțumesc cofetăriei Élysée din orașul Deva, locație pe care o recomand cu mare drag, și, nu în ultimul rând, conducerii hotelului Ramada din Sibiu”, a spus  Chef Gheorghe Ciutacu. La rândul lor, reprezentanții hotelului Ramada Sibiu i-au transmis felicitări publice maestrului bucătar și s-au declarat mândri de performanța sa.

Profesionist respectat în branșă, implicat în Euro-Toques România și Asociația Culturală Euro Est Alternativ, Gheorghe Ciutacu are 58 de ani și a devenit celebru după ce a gătit pentru doi foști președinți și vedete precum actorii Steven Seagal sau Armand Assante. În toamna anului 2018, atras de perspectivele proiectului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană, s-a mutat la Sibiu, unde conduce bucătăria hotelului Ramada. În februarie 2020, a reușit să câștige pentru România o medalie de bronz în artă culinară la Olimpiada Mondială de Gastronomie 2020, desfășurată la Stuttgart.

Răspunde