Patru efecte benefice pe care le poate aduce consumul regulat de cafea

Patru efecte benefice pe care le poate aduce consumul regulat de cafea

Cum începem diminețile? Cu siguranță pe lista multora dintre noi s-ar regăsi cafeaua. Indiferent că este vorba doar despre un tabiet sau o consumăm pentru efectele ei benefice, cert este că mult îndrăgita cafea rămâne una dintre cele mai populare băuturi din lume.

În general, atunci când vorbim despre cafea și beneficiile acesteia, mintea ne fuge în mod automat la posibilitatea de a alunga somnul într-un mod cât se poate de plăcut și de eficient. Acest “elixir” însă aduce cu sine o serie mult mai largă de beneficii, pe care cel mai probabil nu le cunoaștem. Cafeaua are o istorie foarte îndelungată, ceea ce a oferi pe de-o parte cercetatorilor posibilitatea să o studieze atent, astfel că în prezent cunoaștem o mulțime de lucruri interesante despre băutura care dă startul fiecărei dimineți.

Numeroase studii realizate de-a lungul timpului au scos la iveală faptul că o ceașcă de cafea sau – mai bine spus – un consum regulat de cafea poate aduce o mulțime de beneficii organismului. Pentru a avea parte de tot cumulul de beneficii, este important să te asiguri că alegi o cafea de calitate. Iată însă și câteva motive pentru care sa consumi cafea cu regularitate, dincolo de gustul ei absolut irezistibil!

Consumul de cafea îți oferă un boost important de energie

Ori de câte ori ne simțim lipsiți de energie, cafeaua este “elixirul” minune la care apelăm pentru a soluționa rapid această problema. De acest boost de energie este responsabilă cofeina, substanța principală ce se regăsește în fiecare boabă de cafea. Așadar, dacă dorești să dai startul unor dimineți pline de energie, o ceașcă de cafea îți poate fi un aliat de nădejde în fiecare zi.

Cafeaua reduce riscul de a dezvolta diabetul de tip II

Un studiu realizat la Harvard a scos la iveală un aspect interesant și anume faptul că o ceașcă de cafea poate reduce riscul de a dezvolta diabetul de tip II cu aproximativ 9% la fiecare ceașcă de cafea. Aceasta trebuie consumată însă cu moderație, pentru efectul scontat.

Cafeaua îmbunătățește activitatea creierului

Un detaliu mai puțin stiut despre cafea este acela că este un veritabil aliat pentru buna funcționare a activității creierului. Nu în zadar este recomandat a se consuma cafea sau ciocolată înainte de examene sau debutul unor perioade presărate cu provocări. În plus, cafeaua poate avea un impact pozitiv și asupra stării de spirit, grație faptului că are capacitatea de a crește nivelul de serotonină (denumit și hormon al fericirii) din corp.

O ceașcă de cafea poate proteja organismul de radicalii liberi

Cafeaua are în componența sa și o serie de antioxidanți, cei mai importanți fiind magneziul și chinina. Antioxidanții sunt extrem de importanți, pentru că ei asigură o parte din protecția organismului în fața unor radicali liberi. Așadar, nu este deloc greșit a spune că, în fiecare ceașcă de cafea, regăsim și o doză de sănătate.

Răspunde