„De la Boița pân’ la Jina, din Săliște-n Vaideeni/Mărginenii sunt tot una-n port, cânt și obicei!”

„De la Boița pân’ la Jina, din Săliște-n Vaideeni/Mărginenii sunt tot una-n port, cânt și obicei!”

Primăria orașului Săliște și Consiliul Local al orașului Săliște organizează Întâlnirea Cetelor de Juni din Mărginimea Sibiului, în a patra zi de Crăciun, miercuri, 28 decembrie, începând cu orele 12.00, în Piața Junilor din Săliște.

Pe 28 decembrie, a devenit o tradiție să aibă loc la Sălişte „Întâlnirea Cetelor de Juni din Mărginimea Sibiului”. Juni şi junese din Mărginime și de peste munți, îmbrăcaţi în costume tradiţionale cu migală ţesute şi special pregătite pentru această zi de sărbătoare, se întâlnesc la Sălişte în paşi de dans şi acorduri de cântec popular. Peste 12 cete de juni din Săliște, Orlat, Tilișca, Gura Râului, Galeșul de Argeș, Vaideeni, Sadu, Râul Sadului, Miercurea Sibiului, Rășinari, Apoldu de Jos, Jina vor prezenta o adevărată sărbătoare a bucuriei, un deosebit spectacol al portului popular atât de diversificat, în capitala culturală și spirituală a Mărginimii Sibiului.

,,Cu mare bucurie lansez invitația către toți iubitorii și păstrătorii tradițiilor noastre strămoșești, să ni se alăture în 28 decembrie, la Săliște, în hora Unirii, la Întâlnirea Cetelor de Juni din Mărginimea Sibiului, ca să simțim împreună ce înseamnă atât de frumosul sentiment de unitate și apartenență la un popor cu tradiții și moșteniri culturale atât de prețioase!”, transmite Horațiu-Dumitru Răcuciu, primarul orașului Săliște.

Acțiunea este organizată de Primăria orașului Săliște și cofinanțată de Consiliul Județean Sibiu prin intermediul Agenda culturală și pentru dezvoltarea comunității 2022.

Răspunde