Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, a fost premiat, miercuri, în cadrul Galei „Gândit în România”, ediția I – „Gogu Constantinescu”, de la Ateneul Român.
Evenimentul a omagiat marile personalități ale creativității culturale și științifice românești.
Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a spus despre Constantin Chiriac că este omul care a reușit să aducă tot teatrul lumii la Sibiu, cel care a reușit să ducă teatrul românesc – și în special pe cel din Sibiu – în toată lumea și unul dintre cei mai mari manageri culturali pe care îi are Europa și lumea.
La rândul său, Constantin Chiriac a vorbit despre faptul că FITS va ajunge anul viitor la cea de-a 30-a ediție și a anunțat înființarea Institutului de Cercetări în Artele Spectacolului. „Este o mare bucurie să putem să lăsăm structuri credibile, care să fie pe picior de egalitate cu tot ceea ce înseamnă lucrurile extraordinare din lume”, a spus președintele FITS.
Tot în aceste zile, Constantin Chiriac a primit Crucea Râmnicului, în semn de mulțumire și de prețuire, din partea IPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului. Acordarea înaltei distincții a avut loc în cadrul concertului extraordinar de colinde „Hristos Se naște, măriți-L!”, pe scena Sălii Sindicatelor din Râmnicu-Vâlcea, unde Chiriac a susținut un recital de poezie.
„Constantin Chiriac este un iubitor de biserică, un om foarte credincios, dar și un iubitor de Râmnic, mai ales pentru faptul că, în fiecare an, a ales să dăruiască câte un spectacol. Atunci când Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu se desfășoară și când Sibiul devine Capitala Europei din punct de vedere cultural, Râmnicul se atașează și el prin bunăvoința și prin darul pe care îl face Arhiepiscopiei Râmnicului maestrul Constantin Chiriac, cu un concert de muzică fado”, a spus înaltul prelat.
Cu această ocazie, directorul TNRS a anunțat că, anul viitor, publicul din Râmnicu-Vâlcea se va putea bucura de frumosul spectacol al Naționalului sibian, „Țesătorul de vise – Poveste de Crăciun”.