Ciolan afumat cu fasole ca la Boița

Ciolan afumat cu fasole ca la Boița

Un festin tradițional, de renume național!

Ingrediente:

  • 500 g fasole uscată
  • sare
  • piper boabe şi praf
  • boia dulce
  • suc de roşii sau bulion
  • foi de dafin
  • ciolan afumat
  • 2 cepe albe şi roşie pentru servit

Mod de preparare:

  1. Fasolea se lasă cu câteva ore înainte sau chiar o noapte să se înmoaie. După ce s-a înmuiat bine, se dă în câteva clocote şi se lasă să fiarbă o oră, acoperită cu un capac.

  2. Se taie ceapa mărunt şi se pune într-o cratiţă cu o lingură de ulei şi se căleşte 2-3 minute. Fasolea se pune peste ceapa călită împreună cu sosul de roşii şi se condimentează cu sare, piper, boia şi foi de dafin, după care se mai lasă să fiarbă câteva minute.

  3. Separat, se taie carnea de pe ciolanul afumat sau se lasă întreg şi se prăjeşte în sucul propriu.

  4. Ciolanul se pune în fasole şi se bagă la cuptor să scadă şi să se rumenească. Fasolea cu ciolan afumat se serveşt cu murături asortate, varză albă, sau ceapă roşie.

Răspunde