Evenimente

Sibiul, bine văzut din Paris

Muzeul ASTRA a reprezentat România la Salonul Internațional de Patrimoniu Cultural de la Paris 2022.

Delegația a fost condusă de Ovidiu Baron, directorul general adjunct al Muzeului ASTRA, în opinia căruia prezența instituției la unul dintre cele mai evenimente de profil este obligatorie.
„Am revenit cu impresii foarte bune legate de salon. Ca de fiecare dată, sunt mai multe obiective pe care dorim să le atingem la astfel de deplasări. Obiectivul principal este, evident, reprezentarea muzeului. E unul dintre evenimentele de marcă pe zona de saloane sau târguri de patrimoniu și suntem de câțiva ani prezenți, bineînțeles, cu o întrerupere datorată pandemiei. Muzeul ASTRA are foarte mulți turiști francezi – e vorba de câteva mii de turiști francezi și francofoni care ajung în Muzeul ASTRA în fiecare an – și, după cum se știe deja, suntem prezenți în Ghidul Michelin cu trei stele încă de mulți ani și în multe alte ghiduri sau site-uri cu profil turistic sau cultural-turistic din lumea francofonă, ceea ce face ca prezența noastră la astfel de evenimente să fie una absolut obligatorie”, a menționat Baron.

Cea de-a 27-a ediție a Salonului Internațional de Patrimoniu Cultural de la Paris s-a desfășurat în perioada 27-30 octombrie. Tema din acest an, exemplificată pe pagina web a evenimentului chiar cu o imagine aeriană din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, a fost dezvoltarea durabilă, considerată „însăşi esența misiunii tuturor celor care lucrează în domeniul patrimoniului”.

Răspunde