„Sibiu Superangular” – o expoziție pentru toți cei care poartă Sibiul în inimă

„Sibiu Superangular” – o expoziție pentru toți cei care poartă Sibiul în inimă

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, în parteneriat cu Muzeul Național Cotroceni, Agenția Națională de Presă AGREPRES și Muzeul Național Brukenthal, invită publicul la vernisajul expoziției de fotografie „Sibiu Superangular”, miercuri, 23 noiembrie, ora 14:00.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 23 noiembrie – 4 decembrie, între orele 8:00 și 20:00, în foaierul bibliotecii publice sibiene.

Proiectul expozițional valorifică opera artistică a fotografilor care au imortalizat orașul Sibiu înfățișând, de-a lungul timpului, patrimoniul cultural, identitatea și unicitatea acestui spațiu. Omagiu adus peste timp citadelei și locuitorilor săi, expoziția cuprinde o serie numeroasă de fotografii realizate, în atelierele secolului XIX, de pionierii fotografiei sibiene: Alexander Maierhofer, Theodor Glatz, Kamilla Ásbóth, Gustav Albert Schivert, August Meinhardt, Rudolf Czeck, Wilhelm Auerlich, Emil Fischer. Publicul va avea prilejul de a admira, de asemenea, o serie de reproduceri din arhiva istorică Agerpres care prezintă imagini de colecție din anii 1980 – cadre inedite din centrul istoric și alte zone, precum și ipostaze ale trecătorilor sau locuitorilor urbei.

Cu susținerea Muzeului Național Cotroceni și a Bibliotecii ASTRA, expoziția prezintă aparatură și tehnică de epocă, precum și literatură de specialitate. Periplul vizual este completat de fotografiile Alexandrei Gogu, care a surprins inspirat diferite ipostaze actuale ale Sibiului și sibienilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *