Pregătire pentru deszăpezire

Pregătire pentru deszăpezire

Primăria Sibiu se declară pregătită pentru deszăpezirea domeniului public.

„În contextul scăderilor temperaturilor anunțate de meteorologi, Primăria Sibiu este pregătită să intervină pentru prevenirea înghețului și pentru deszăpezire pe străzile din municipiul Sibiu. Astfel, în baza contractului încheiat cu operatorul SC Soma SRL, utilajele specializate și cantități de materiale antiderapante sunt pregătite pentru eventualele intervenții”, informează reprezentanții municipalității.

Firma menționată are la dispoziție: 14 autospeciale pentru împrăștiat material antiderapant dotate și cu plug, cinci utilaje pentru îndepărtatul mecanizat al zăpezii (încărcătoare și buldoexcavatoare), două freze pentru îndepărtatul manual al zăpezii și gheții, respectiv două sărărițe manuale centrifugale.

Conform contractului încheiat, în depozitele operatorului se află, în prezent, peste 670 de tone de sare și 5 de tone de produs lichid pentru deszăpezire.

De asemenea, în oraș au fost amplasate 113 cutii de 90 l și 33 de recipiente de 160 l cu material antiderapant pentru împrăștierea manuală.

Răspunde