Portrete din frunze uscate, crengi, ghinde sau fire de iarbă, realizate de copii la Muzeul ASTRA

Portrete din frunze uscate, crengi, ghinde sau fire de iarbă, realizate de copii la Muzeul ASTRA

Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului a fost gazda unui grup de elevi de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu.

În această săptămână, copiii au vizitat cel mai mare muzeu în aer liber din România și au avut parte de o activitate educațională inedită prin care s-au privit pe ei înșiși cu alți ochi.

„La sfârșit de toamnă, un grup de elevi de la C.S.E.I. Turnu Roșu a participat la o activitate mai puțin obișnuită pentru ei: și-au creat propriile portrete în stil meșteșugăresc, tradițional și mai ales recreativ. Ei au fost coordonați de prof. Năgăra Ramona și prof. Suciu Adela și însoțiți de părinții lor la Complexul Național în aer liber al Muzeului ASTRA din Sibiu. Aici au fost întâmpinați de doamna muzeograf Mihaela Mondoc, de al cărei sprjin călduros elevii s-au bucurat pe tot parcursul activității. Au realizat un autoportret construit cu elemente din natură, specifice anotimpului. În acest scop, ei au strâns cu sârg și interes frunze uscate, crenguțe, ghinde și fire de iarbă. Următorul pas a fost să-și construiască înfățișarea. Atmosfera creată a fost plină de interes și veselie, iar părinții și-au încurajat și susținut copiii cu îndemnuri binevoitoare. Felicitări elevilor, părinților și profesorilor pentru implicare!’, a transmis conducerea centrului.

Răspunde