Lansări de carte și spectacole literare la cea de-a 17-a ediție a festivalului Ars HUNGARICA

Lansări de carte și spectacole literare la cea de-a 17-a ediție a festivalului Ars HUNGARICA

Publicații speciale vor fi disponibile pentru toți cei care iau parte festivalul cultural Ars HUNGARICA, în perioada 11-20 noiembrie, la Sibiu. Mai mult, unele evenimente literare vor fi însoțite de degustări de vinuri.

În cadrul festivalului dedicat culturii maghiare, în această după-amiază, Teatrul de Poezie „Ampelopsis” din Cluj-Napoca pune în scenă spectacolul „Cuvântul cu aripi deschise”, de Lőrinc Szabó, la Teatrul Gong.

Luni, 14 noiembrie, de la ora 19.00, László Demeter va prezenta cărți de bucate tradiționale din Ținutul Secuiesc, printre alte publicații, de la editura Tortoma, urmate de o lansare de revistă și carte cu Levente Benkő, redactor-șef al revistei „Cultura”. După aceea, vinurile cramei GOBRI din regiunea Mátra vor putea fi degustate în Sala Oglinzilor.

Vineri, 18 noiembrie, de la ora 12.00, Szabolcs Szonda, poet, traducător și director al Bibliotecii Județene „Péter Bod” din Sf. Gheorghe, invită publicul la lansarea cărții „Florin Irimia: Misterul mașinilor mici chinezești”. tradusă în limba maghiară, la Biblioteca ASTRA, și va vorbi despre experiența sa ca traducător din limbile maghiară și română. Romanul este o călătorie prin peisaje spirituale familiare, dar surprinzătoare, cu o abordare personală incitantă, și conține 40 de povești care urmăresc suișurile și coborâșurile maturizării.

Duminică, 20 noiembrie, de la ora 12.30, Zsuzsanna Gyulai, laureată a premiului Radnóti, și Trio Strófa, vor recita și cânta, la Biserica Romano-Catolică „Sfânta Treime”, o selecție de poezii maghiare de Ágnes Nemes Nagy.

Răspunde