Horia Mihail, solistul concertului de mâine la Filarmonica de Stat Sibiu

Horia Mihail, solistul concertului de mâine la Filarmonica de Stat Sibiu

Un talent muzical de aleasă factură, așa cum îl descriu criticii de specialitate, pianistul Horia Mihail va fi solistul concertului simfonic din această săptămână, la Filarmonica de Stat Sibiu.

Cu finețea, delicatețea, rafinamentul și bogăția de nuanțe care îi caracterizează tehnica interpretativă, Horia Mihail, unul din cei mai apreciaţi muzicieni români ai generaţiei sale, va oferi publicului sibian Concertul nr. 4 pentru pian şi orchestră în Sol major, de Ludwig van Beethoven – o capodoperă a literaturii concertante, în care compozitorul ajunge să depăşească limitele genului, dând un aer improvizatoric instrumentului solist.

Orchestra Filarmonicii va fi condusă de dirijorul Bogdan Postolache, binecunoscut melomanilor din Sibiu, care a studiat la clasa maestrului Horia Andreescu și a urmat cursuri de perfecționare cu maestrul Cristian Măcelaru.

În programul serii se va regăsi și Simfonia nr. V în Si b Major, D 485, scrisă de Franz Schubert, în anul 1816, ca un omagiu către W.A. Mozart.

Concertul simfonic va avea loc joi, 3 noiembrie, ora 19.00, la Sala Thalia, în cadrul stagiunii 2022/2023 “EChO”. Biletele sunt puse în vânzare la prețul de 40 lei, la casa de bilete a Filarmonicii, pe www.iabilet.ro și în aplicația mobilă „Filarmonica Sibiu”.

Următorul concert simfonic din programul stagiunii 2022/2023 “EChO” se va desfășura joi, 10 noiembrie 2022, de la ora 19.00, la Sala Thalia. La pupitrul orchestrei sibiene se va afla dirijorul Vlad Conta, iar în ipostază solistică îl vom asculta pe pianistul Csíky Boldizsár jr.

Răspunde