Evenimente Pe harta turistului

Fotografii istorice din Cisnădie, expuse la inaugurarea noii Galerii de Artă a orașului

Autoritățile locale din Cisnădie, în colaborare cu Muzeul Național Brukenthal, deschid Galeria de Artă Cisnădie cu o expoziție valoroasă de fotografii realizate în atelierul fraților Fischer.

Evenimentul organizat de Casa de Cultură Cisnădie, Muzeul Național Brukenthal și Primăria orașului Cisnădie va avea loc marți, 29 noiembrie, ora 17:00, la Casa de Cultură Cisnădie.

„Colecția de clișee pe sticlă a Muzeului Național Brukenthal, Muzeul de Istorie-Casa Altemberger este una dintre cele mai mari și mai complexe colecții de acest gen păstrate într-o instituție muzeală din România, acoperind majoritatea subiectelor specifice fotografiei din perioada interbelică. Imaginile având ca subiect orașul Cisnădie însumează 59 de piese, realizate în atelierul fotografic al fraților Fischer (Emil și Josef), cel mai prolific atelier fotografic sibian, cu o activitate neîntreruptă de aproximativ 100 de ani (1897 – anul în care Emil Fischer a deschis primul său atelier și 1985 – anul în care Josef Fischer vinde colecția de clișee pe sticlă Muzeului Brukenthal).
În expoziția ‘Greetings from Cisnădie’ / ‘Salutări din Cisnădie’ sunt expuse imagini puțin cunoscute precum vederi generale ale orașului, secvențe de viață cotidiană, arhitectură și elemente de arhitectură din biserica evanghelică, toate trecute prin filtrul unei scenografii atent gândite de fotograf. Cu prilejul vernisării expoziției va avea loc și inaugurarea Galeriei de artă Cisnădie”, au anunțat organizatorii.

Curatorii expoziției „Salutări din Cisnădie” sunt Delia Voina și Alexandru Constantin Chituță.

Răspunde