Dialogurile de pe Strada Cetății Opinii

Emoție în satul românesc: fotograful Sorin Onișor, în dialog cu preotul Constantin Necula

„Sunt câțiva copii care vin din urmă și pe care i-am încurajat să meargă pe urmele acestui fotograf, care nu se oprește din călătoria prin satele românești”, mărturisește părintele Constantin Necula într-un interviu cu și despre Sorin Onișor, fotograful satului românesc.

Sub genericul „Emoție în satul românesc”, părintele Necula a realizat pentru doxologia.ro un interviu de colecție despre artă și satul tradițional, despre fotografie și descoperirea sensurilor vieții prin vocație, pe care vă invităm să îl urmăriți.
„A fost un mare moment de cumpănă, la 33 de ani, m-am trezit că voiam să fac atât de multe lucruri și nu știam cum să le fac mai bine. Nu mă simțeam împlinit. Cineva mi-a pus în mână un aparat de fotografiat, în 2003, și am dedicat aparatul, creierul și sufletul meu satului românesc, pentru că altceva nu simțeam. Am crescut la țară, am fost profesor la țară vreme de zece ani, așa că m-am uitat în jurul meu și am început să fotografiez. Oamenii se grăbesc, nu aprofundează… Trebuie să vorbești cu oamenii ca să poți să ți-i apropii, să intri în sufletul lor, să le insufli lucruri frumoase”, a explicat Sorin Onișor.

Răspunde