Dragostea de cântec și de joc, de cultură și tradiții se reunesc și în acest an într-un regal folcloric de excepție!

Dragostea de cântec și de joc, de cultură și tradiții se reunesc și în acest an într-un regal folcloric de excepție!

Scena Centrului Cultural „Ion Besoiu” va găzdui, la început de decembrie, un medalion tradițional la care vor participa dansatori din țară și străinătate.

În luna sărbătorilor de iarnă în care tradiția e mai puternică ca oricând, sibienii au ocazia să participe la un spectacol autentic și de neuitat unde toate se vor îmbina cu voia bună și pașii de joc.

„În fiecare an, organizăm acest spectacol cu aceeași emoție și bucurie pentru că știm că sunt mulți iubitori de folclor autentic care ne apreciază eforturile. Dincolo de spectacolul în sine, „Tradiții” reprezintă o legătură culturală pe care o formăm an de an cu diverse ansambluri folclorice din țară și din Europa. Anul acesta, alături de noi îi vom avea ca invitați speciali pe dansatorii de la „Junii Brașovului”, pe cei ai Ansamblului Folcloric “Kud Abrasevic Kraljevo” din Serbia, dar și soliști vocali din țară”, a declarat Liliana Popescu, director al Casei de Cultură a Studenților Sibiu.

Sibienii vor avea parte, așadar, de un spectacol inedit din care nu vor lipsi colindele, dar și cântecele dedicate aniversării zilei de 1 Decembrie.

Scena de dans va fi și gazda unei expoziții de costume populare din diferite zone etnografice, prezentate de dansatorii Ansamblului Folcloric Studențesc „Ardealul”. Așadar, vineri, 2 decembrie, ora 19.00, sibienii sunt așteptați la Centrul Cultural “Ion Besoiu”  pentru a aplauda și susține tradiția și autenticul.

Evenimentul este organizat de către Casa de Cultură a Studenților Sibiu și este co-finanțat de Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Primăria municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu.

Răspunde