Evenimente Povești

Cinci pentru Wacken

Blacksheep, Era Divina, Ktera, Machiavellian God și Serpent Stream sunt cele cinci trupe care se vor întrece la Sibiu, în finala naţională Wacken Metal Battle Romania, la sfârșitul acestei săptămâni.

Finala va avea loc vineri, 25 noiembrie, ora 19.00, în Oldies Pub, în prezența juriului format din: Bogdan Ștefan Trîmbaciu – organizator Posada Rock Festival, Sven Kunert – Germania, Bibi Crișan – realizator SuperSound (Radio Cluj), Alin Ştefănescu – Rockstadt Braşov. Ca de fiecare dată, publicul va fi un membru al juriului. La intrare, spectatorii vor primi un buletin de vot, cu condiţia să ajungă înainte de începerea primului recital. La final, vor putea introduce buletinul de vot în urna de pe scenă.

Să facem cunoștință cu trupele concurente!

Era Divina (Rădăuți)

Era Divina este o trupă de symphonic metal ce reușește să integreze în creația artistică elemente de folclor autentic, progressive, folk și heavy metal într-un mod armonios. Spre deosebire de alte trupe de gen care se axează pe concepte clasice, Era Divina optează pentru o abordare creativă, poate chiar teatrală, trimițând auditoriul într-o călătorie spirituală ce se naște din pasiune. Formația a luat ființă în septembrie 2012, în cadrul Clubului Copiilor Rădăuți, fiind inițial compusă din elevi de la cele trei licee din oraș care doreau să-și concretizeze pasiunea pentru muzică într-un mediu familiar și creativ. Fiind influențată de trupe precum Nightwish, Haggard sau Therion, dar și datorită faptului că vocea principală era interpretată de o prezență feminină cu glas puternic, dar melodios, trupa s-a orientat către genul symphonic metal, un gen foarte puțin abordat în România, împletit cu elemente de folclor autentic. Comuniunea cu natura, basmele și lumea spirituală au întregit muzica trupei datorită versurilor compuse de Ilaria Nica, o tânără poetă foarte talentată, de asemenea din Rădăuți. Albumul de debut,

‘Reflecții din Abis’, a fost lansat în mediul online pe 3 aprilie 2020, și cuprinde 7 creații originale și o adaptare a baladei folk suedeze Herr Mannelig, care a fost adusă în atenția comunității metal de pretutindeni de nume consacrate precum Haggard, In Extremo sau Garmarna.

Ktera (Braşov)

Formaţia Ktera vine din Braşov și poate fi considerată o trupă cu un limbaj aparte în peisajul metalului din România. Stilul agresiv, structurile complexe şi pasajele bine definite armonic şi melodic sunt inspirate din progresivul modern, rezonând cu sonorităţile metalului de avangardă european. Temele abordate în versurile pieselor privesc conflictul om-maşină, sau cel raţiune-credinţă, provocările personale și cele exterioare sau lupta cu propriile limite. Formată la sfârşitul anului 2011, trupa a acivat o lungă perioada sub numele de Persevarance, devenind o trupă apreciată în special de către publicul de progresiv. În 2016, membrii trupei au hotărât schimbarea numelui în Ktera, odata cu începerea lucrului la “Solitary”, materialul de debut al formaţei. Acesta a fost publicat în august 2019, lansarea oficială având loc în clubul Rockstadt din Braşov pe 29 noiembrie, într-un show organizat alături de Asemic, o altă trupă de calibru din progresivul românesc. În prezent, lucrează la realizarea celui de-al doilea material discografic ce urmează a fi lansat în 2023.

Machiavellian God (Bucureşti)

Formaţia Machiavellian God este din Bucureşti şi şi-a pus bazele în toamna anului 2016, ca proiect menit să exploreze laturile întunecate ale psihicului uman folosindu-se atât de progresiile muzicale ale instrumentiştilor Mihai Dinuta (chitară), Alex Gheorghe (chitară), Valentin Cristocea (bass) şi Emi Răvășel (tobe), cât şi de versurile profunde ale lui Vlad Plapcianu (voce). Muzical vorbind, influenţele majore ale trupei provin din sfera de melodic death metal, cu repere ca Insomnium, Be’lakor sau Dark Tranquility, dar şi din genul de black/melodic black metal de la trupe precum Carach Angren, Dimmu Borgir sau Dissection. Machiavellian God a participat la o serie de concerte şi festivaluri în ţară, împărţind scena cu o serie trupe autohtone de valoare. Totodată, a fost şi laureată a festivalului-concurs „Posada Rock 2018”, câştigând premiul al III-lea, dar şi premiul special de popularitate.

Serpent Stream (Iaşi)

Serpent Stream, din Iaşi, combină riff-uri agresive, voce extremă și sintetizatoare melodice. Trupa s-a înfiinţat acum 6 ani ca un grup „Nu-Metal” însă, în timp, membrii și-au îmbunătățit sunetul „adotpând” un aspect şi un sound industrial peste stilul iniţial. Cu influențe puternice de la Soulfly, Sybreed, Whitechapel, Korn, Static-X, Synthetic Breed și Fear Factory, la concertele lor nu e loc pentru riff-uri plictisitoare sau breakdown-uri monotone.

Blacksheep (București)

Blacksheep a pornit ca un proiect de studio, în 2012, construind pe fundaţia ridicată de legende ale Death’n’roll-ului precum Entombed şi Carcass. Doi ani mai târziu, viitorul a început cu „The Future Started Yesterday” un album full-length care a pavat calea trupei bucureștene pentru ce e acum. A fost urmat de „Gunsmoke” (single 2016), „Weather Report” (EP 2017), „La fel” (cu Aliosha H8, single 2017), „Rauri de Cuvinte” (cu Aliosha H8, single 2018), „War Ethics” (single 2018), „Star Traveller” (single 2019), „Nodul Gordian” (single 2020), „Worlds Most Beautiful Suicide” (EP 2021) şi o prezenţă pe compilaţia „Fertile Soil Compilation Vol.1” (Loud rage Music 2021). În septembrie 2022, Blacksheep a lansat EP-ul „Murder Motel”

Sâmbătă, 26 noiembrie, ora 19.00, tot în Oldies Pub, avem parte de un recital susținut de trupele de death-metal Katara (România) şi EUFOBIA (Bulgaria).

Evenimentul este realizat cu sprijinul Consulatului Republicii Federale Germania la Sibiu.

Wacken Metal Battle România este concursul în urma căruia formaţia câştigătoare din România participă la finala internaţională din cadrul festivalului Waken Open Air Germania, având şansa de a câştiga, pe lângă promovarea la nivel mondial, premii în bani și accesorii muzicale oferite de Wacken Foundation. Finala internaţională reuneşte trupe din 30 de ţări de pe toate continentele, eveniment care se desfăşoară anual la Wacken, în Germania, şi se bucură de participarea a aproximativ 80.000 de spectatori din întreaga lume!

Răspunde