Un altfel de Messenger

Un altfel de Messenger

Bianca R. Karda își lansează volumul „Un altfel de Messenger. Colecția de cărți poștale Horia Petra-Petrescu” la Biblioteca ASTRA, cu un cuvânt înainte semnat de preotul Constantin Necula.

Dedicată unuia dintre cei mai activi membri pe care i-a avut ASTRA de-a lungul istoriei sale de peste 160 de ani, cartea urmărește destinul unui intelectual de marcă al Sibiului, iar, pe de altă parte, se adresează tuturor celor curioși să afle cum corespondau tinerii de altădată, ce gânduri, sentimente sau fapte își comunicau prin intermediul cărților poștale, ce limbaj utilizau și cât de rapid se transmiteau informațiile în urmă cu mai bine de un secol.

„Născut la Brașov în 26 octombrie 1884 și decedat la Sibiu în 12 mai 1962, Horia Petra-Petrescu a lăsat o imensă moștenire culturală Bibliotecii ASTRA. Absolvent al Colegiului Național ‘Andrei Șaguna’ din Brașov, student al prestigioaselor universități europene din Budapesta, Viena și Leipzig, autor al primei teze de doctorat despre viața și opera lui Ion Luca Caragiale, secretar al Fondului de Teatru al ASTREI și, mai târziu, secretar literar al Asociațiunii, peregrin prin Europa, corespondent de presă la Conferința de Pace de la Paris din 1919, Petra-Petrescu s-a stins din viață în locuința sa din Sibiu, după o lungă suferință cauzată de o afecțiune neurologică. Colecțiile Speciale ale Bibliotecii ASTRA păstrează numeroase documente de corespondență (scrisori și cărți poștale), fotografii, lucrări literare și de publicistică ale lui Horia Petra-Petrescu”, amintește autoarea.

Lansarea va avea loc miercuri, 12 octombrie, orele 17.00, în foaierul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.

Răspunde