Gulaș de Borla, răsfăț culinar pentru o duminică în familie

Gulaș de Borla, răsfăț culinar pentru o duminică în familie

Borla Gulyás este o rețetă de familie pe care am aflat-o pentru dumneavoastră datorită Karlei Roșca Szente, care organizează anual un altfel de târg al olarilor la Muzeul ASTRA.

Rețeta culeasă din Borla, județul Sălaj, de la familia de meșteri olari Csibi şi Márta Csaba, a fost publicată în cartea „Povești din bucătăria olarului” (Editura Astra Museum, Sibiu, 2016).

Ingrediente:

  • 3 kg carne de porc sau de vită
  • 2 cepe
  • morcovi
  • ardei
  • boia dulce
  • pătrunjel rădăcină
  • roşii
  • pastă de gulaş picantă
  • 4-5 cartofi
  • ulei
  • sare și piper

Mod de preparare:

  1. Se călesc în ulei 2 cepe tăiate julien și carnea tăiată cubulețe. Se acoperă totul cu apă și se lasă la fiert.
  2. Se pune sare și piper.
  3. Se adaugă ardeiul, boiaua de ardei dulce, morcovii, pătrunjelul rădăcină, roşiile tăiate felii şi un pic de pastă de gulaş picantă.
  4. Când carnea este moale, punem cartofii tăiați cubulețe şi lăsăm să fiarbă împreună.

Duminică plăcută, gurmanzi de pretutindeni!

Răspunde