Fodor cere ajutor ministrului Sportului pentru proiectele Sibiului

Fodor cere ajutor ministrului Sportului pentru proiectele Sibiului

Primarul Astrid Fodor a primit astăzi vizita ministrului Sportului, Carol-Eduard Novak.

Vizita a avut ca temă Strategia Națională pentru Sport, ministrul prezentând acest document menit să asigure dezvoltarea domeniului sportiv în România, în următorii ani.

„Pe toate cele 3 axe ale Strategiei – sportul comunitar, sportul în educație și sportul de performanță – municipiul Sibiu are deja de ani de zile investiții și proiecte, sprijinind sportul atât prin asigurarea infrastructurii necesare, cât și prin alocări financiare pentru evenimente. Acesta este mesajul pe care l-am transmis domnului ministru Novak în discuția purtată, împreună cu faptul că o astfel de strategie la nivel național nu poate decât să dezvolte un domeniu esențial și în dezvoltarea comunităților locale. Mi-am exprimat de asemenea speranța ca, odată cu descentralizarea propusă în strategie, să se aloce și resursele financiare corespunzătoare, așa cum de altfel prevede și legislația”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Ministrul Novak a fost însoțit în vizita sa la Primăria Sibiu de membri ai cabinetului său, de Silvia Stroescu – ambasador sportiv, precum și de către directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Sibiu –  Nicoleta David și de directorul Clubului Sportiv Municipal Sibiu – Darius Mara.

Răspunde