Cum poți deveni voluntar la FITS 2023?

Cum poți deveni voluntar la FITS 2023?

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu a început înscrierile în programul de voluntariat pentru FITS 2023. Cea de-a 30-a ediție a Festivalului se va desfășura în perioada 23 iunie – 2 iulie 2023.

Cei care doresc să fie voluntari FITS se pot înscrie până în 31 octombrie completând formularul online.

Doritorii trebuie să aibă vârsta de cel puțin 16 ani, să nu fie în an terminal de studii, să se dovedească dornici să învețe, descopere, cunoască, serioși, de încredere, asertivi și respectuoși, empatici și pozitivi, atenți, flexibili, politicoși.

FII PARTE DIN ECHIPA UNUI FESTIVAL-FENOMEN!

Voluntarii FITS beneficiază de o multitudine de avantaje: training gratuit și formarea de deprinderi utile, mândria de a fi parte activă a comunității, experiență profesională și de viață. Ei vor obține un certificat de voluntariat, ce poate ridica punctajul la concursurile organizate pentru ocuparea unui loc de muncă (voluntariatul este considerat experiență profesională, conform Legii 78 din 2014). „Un astfel de certificat este chiar o șansă în plus dacă îți dorești să fii student al unei facultăți din străinătate. Implicarea ta în organizarea celui mai important festival de arte ale spectacolului din România se va face printr-un program de educaţie non-formală, ce reuneşte anual o comunitate numeroasă de voluntari locali, naționali şi din străinătate! Suntem mândri că la Sibiu a fost creată cea mai mare şi importantă platformă de promovare a educaţiei non-formale prin intermediul artelor spectacolului. Programul de Voluntariat FITS a luat naștere în cadrul Programului Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007”, transmit coordonatorii programului.

PARTENERIATE

EU-Japan Fest s-a alăturat FITS și programului Sibiu Capitală Culturală Europeană – 2007 datorită viziunii și creditului acordat dimensiunii voluntariatului. Astfel, pe durata celor 10 ani de parteneriat de excepție, peste 130 de tineri japonezi au venit la Sibiu și au contribuit la organizarea FITS.

În anul 2009, Primăria orașului Takayama a trimis un număr de 15 voluntari. În 2010, Mayumi Taniguchi a venit pentru prima dată la Sibiu, reprezentând alături de alți trei voluntari orașul natal Takayama. Mayumi a revenit în fiecare an de atunci, iar în 2014 a devenit coordonatoarea voluntarilor internaționali. În 2012, orașele Takayama și Sibiu au devenit orașe înfrățite. Mayumi sprijină întărirea relațiilor de colaborare dintre cele două orașe. Astfel, în 2015 și 2016, cu ajutorul FITS, TNRS, al Primăriei Sibiu și Takayama, precum și al Ambasadei Române la Tokyo și al Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu, cinci voluntari români FITS au devenit voluntari ai Takayama Autumn Festival datorită proiectului STEP (Sibiu – Takayama Exchange Project). Acest proiect a debutat în 2009, când trei voluntari sibieni au participat pentru prima dată la Takayama Autumn Festival.

SPAF (Seoul Performing Arts Festival, cea mai importantă bursă pentru artele spectacolului din Asia) a început colaborarea cu FITS în 2012, trimițând la FITS cel mai bun voluntar premiat. În 2016, SPAF și FITS au încheiat un parteneriat pentru 3 ani în vederea răsplătirii voluntarului desemnat ca fiind cel mai dedicat în realizarea sarcinilor SPAF, fiind răsplătit cu experiența de a fi voluntar în cadrul FITS în anul următor.

Răspunde