Celebra familie Floașiu, sărbătorită prin evenimentul “Bucate și meșteșuguri din Țara Secașelor”

Celebra familie Floașiu, sărbătorită prin evenimentul “Bucate și meșteșuguri din Țara Secașelor”

Vizitatorii muzeului din Miercurea Sibiului au ocazia să afle povestea uneia dintre cele mai vechi și bogate familii românești.


După cinci episoade reușite, Complexul Național Muzeal ASTRA invită iubitorii de cultură, tradiții și gastronomie să participe la cea de a VI-a și ultima ediție din acest an a evenimentului „Bucate și meșteșuguri din Țara Secașelor”, la Muzeul Țării Secașelor din Miercurea Sibiului.

Duminică, 30 octombrie, între orele 10:00 și 16:00, vizitatorii vor putea afla informații despre plantele medicinale locale, parte a patrimoniului imaterial de medicină populară și vor putea să bea… ceai! Aceștia vor putea degusta și un preparat tradițional gătit la fața locului: balmoș.

Începând cu ora 14:00, Bianca Stroia, muzeograf în cadrul Muzeului ASTRA, va prezenta o comunicare cu titlul: „Ilie și Paraschiva Floașiu – mari comercianți în Miercurea Sibiului, la începutul secolului al XX-lea”.

Și de această dată, vor fi prezenți în curtea Muzeului Țării Secașelor, unitate componentă a Muzeului ASTRA din Sibiu, producătorii locali care vor comercializa produse precum: legume și fructe proaspete, sucuri naturale, brânză, miere, murături, pâine, tăieței sau diverse obiecte decorative.

Răspunde