Săptămâna aceasta se desfășoară, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, atelierul internațional de arhitectură cu tema „Arhitectura vernaculară între tradițional și contemporan”, eveniment organizat de Muzeul ASTRA, prin serviciul Expoziții-atelier. Mediere culturală.
Evenimentul le propune studenților participanți prezentări, studii de caz și sesiuni practice axate pe evoluția locuirii și pe noi abordări privind reorganizarea spațiului interior, în vederea adaptării acestuia la cerințele de confort și la nevoile lumii contemporane.
Atelierele studenților sunt coordonate de profesori din Italia și România: Agostino Bossi (Università degli Studi di Napoli), Jacopo Leveratto (Politecnico di Milano), Pierluigi Salvadeo (Politecnico di Milano), Françoise Pamfil (UAUIM București) și Niculae Grama (UAUIM București).
S-au înscris peste 40 de studenți de la universități din România și Italia, lucrările practice desfășurându-se pe echipe mixte, sub coordonarea profesorilor.
În cadrul acestei ediții sunt abordate studii de caz plecând de la două gospodării din Muzeul ASTRA: gospodăria cu ocol întărit din Măgura, județul Brașov, și gospodăria pastorală cu atelier de prelucrare a lânii din Poiana Sibiului, județul Sibiu. Studiile de caz sunt prezentate de Ancuța Ilie, coordonatoarea workshop-ului, alături de profesorul Agostino Bossi.
Studenții vor prezenta rezultatele proiectelor la care vor lucra în ultima zi a evenimentului, sâmbătă, în sala de conferințe a Centrului ASTRA pentru Patrimoniu.