Astăzi, de la ora 11.00, la Târgul de țară se vor găti preparate tradiționale bazate pe legumele recoltate din grădinile Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului.
În cadrul celor două ateliere, gospodine din Orlat vor prepara o ciorbă acră cu cartofi și tarhon și un ghiveci de legume alături de friptură din ciolan afumat.
„De-a lungul verii, straturile de legume au atras atenția vizitatorilor, iar noi v-am informat de câte ori ne-ați dat ocazia despre cum cresc castraveții, cartofii, roșiile, ridichile, fasolea pe par sau cea oloagă. Frunzele plantelor de leac, prin asemănarea lor, au fost și ele în centrul atenției mai ales pentru identificarea lor: pătrunjel, cimbru, leuștean, tarhon, busuioc sau mărar. După multă grijă și muncă în grădini, iată, vine timpul în care acestea își dau ultimele roade și încet, încet pot fi începute lucrările pentru culturile din anul următor”, explică purtătorul de cuvânt al Muzeului ASTRA, Cosmin Călinescu.
Atelierele gastronomice fac parte din programul „Târgul de țară: grădină și peisaj legumicol”.