Utilul și plăcutul se întâlnesc pentru a da lemnului rost și frumusețe, la Muzeul ASTRA

Utilul și plăcutul se întâlnesc pentru a da lemnului rost și frumusețe, la Muzeul ASTRA

Mobilierul pictat după tradiția transilvăneană este specialitatea Dariei Muntean. Tânăra va susține, în aceste zile, o serie de ateliere pentru a le arăta turiștilor de la Muzeul ASTRA cât de frumos poate fi un obiect casnic în mâinile potrivite!

Atelierele demonstrative de pictură pe lemn vor avea loc la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, pe 17 septembrie la gospodăria din Cisnădioara și pe 18 septembrie la Târgul de țară, între orele 10.00 și 18.00.

„Astfel (re)punem în valoare meșteșugul mobilierului pictat, după vechea tradiție transilvăneană! Meșterul Daria Muntean va fi aici și vă va da informații despre cromatica și simbolistica mobilierului săsesc și românesc. Pentru Daria, Muzeul ASTRA este, într-un fel, cea de-a doua casă a ei, mai ales după ce a participat/performat la Olimpiada Meșteșuguri Artistice Tradiționale. Tânăra și-a demonstrat talentul încă de la o vârstă fragedă, iar când vine pe la noi ne reamintește că pictează mobilierul din lemn doar din nevoia de a arăta frumos. Daria înfrumusețează lemnul pictând motivele artistice consacrate, cum sunt copacul vieții, floarea de liliac, laleaua, trandafirul, floarea de mac sau floarea de cicoare. Vizitatorii muzeului se pot bucura de astfel de ateliere fie întrebând meșterul, fie participând activ la pictarea mobilierului pus la dispoziție de muzeu (scăunele, cuiere și bănci). Vă asteptăm la atelierele de pictură pe mobilierul tradițional!” este mesajul reprezentanților Muzeului ASTRA.

Evenimentul face parte din programul „Animă ASTRA!”, cofinanțat de Primăria municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2022.

Răspunde