Un nou atelier dedicat textilelor tradiționale

Un nou atelier dedicat textilelor tradiționale

Muzeul ASTRA reia atelierele de recondiționare a textilelor de inspirație rurală și urbană în cadrul programului „Animă ASTRA!”.

„Textile reloaded 2.0” se numește evenimentul programat mâine, 24 septembrie, între orele 11.00 și 17.00, la Târgul de țară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Atelierele vor fi susținute de muzeograful Mihaela Gherghel.

„O mare parte din textile au avut dintotdeauna un rol decorativ, alături de utilitatea propriu zisă. Ceea ce observăm la textilele folosite în mediul urban, este că arniciul/bumbacul colorat este mult mai prezent, iar tehnicile de decorare diferă prin inspirație și modul de realizare. În cadrul atelierelor de recondiționare a textilelor de inspirație rurală și urbană, vă vom prezenta ștergare, fețe de masă, fețe de pernă provenite atât din mediul rural cât și din cel urban. De asemenea, aici veți putea învăța tehnicile de realizare a acestor textile, dar și de recondiționare a acestora”, anunță reprezentanții instituției de cultură.

Atelierele se desfășoară în cadrul proiectului cultural „Animă ASTRA”, cofinanțat de Primăria municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2022.

Programul „Animă ASTRA!” implică activ vizitatorii muzeului, care au prilejul să comunice direct cu meșterii tradiționali și să își exerseze aptitudinile alături de aceștia.

Răspunde