Toamna a adus olarii în centrul Sibiului

Toamna a adus olarii în centrul Sibiului

Petrecem sfârșitul acestei săptămâni, împreună, la Târgul Olarilor: a 56-a ediție a manifestării a adunat în Piața Mare peste 120 de meșteri și familii de olari.

În aceste zile, olari din toate colțurile țării își dau întâlnire la Sibiu, căci Târgul Olarilor este din nou gazdă bună pentru meșteri ce lucrează lutul pe roată, după vechi tehnici învățate de la părinți și bunici, dar și pentru tineri ceramiști ce leagă tradiția de modernitate prin diverse modele decorative. Astfel, motive străvechi precum valul, spirala, șarpele, cocoșul, pasărea, spicul de grâu, utilizarea culorilor ocru, verde, albastru, ceramica lucrată în stilul culturii Vădastra sau lutul modelat manual după tehnica Cucuteni – toate stau în prim-planul manifestării.
Ca la fiecare ediție a manifestării, vizitatori de toate vârstele au prilejul să urmărească olarii lucrând la roată, dar și să încerce ei înșiși să modeleze lutul și să îl decoreze, în cadrul atelierelor coordonate de meșteri.

Târgul Olarilor se desfăşoară în zilele de 3 şi 4 septembrie, în Piaţa Mare din Sibiu, şi este deschis vizitatorilor între orele 8.00 și 22.00.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Sibiu, Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul-Junii” Sibiu, în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal ASTRA.

Răspunde