Evenimente

Sibiul are asigurată finanțarea pentru construcția a încă două creșe, pe Calea Poplăcii și în Turnișor

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a anunțat că Sibiul a obținut finanțare pentru alte două creșe.

“A fost aprobată finanțarea europeană nerambursabilă din PNRR în valoare de peste 28 de milioane lei pentru construcția unei creșe pe Calea Poplăcii, cu 70 de locuri, și a unei creșe în cartierul Turnișor, pe strada Ovăzului, cu o capacitate de 40 de locuri. În perioada următoare, vom semna contractele de finanțare”, afirmă primarul Astrid Fodor.

Ambele creșe vor funcționa în clădiri eficiente energetic. Acestea vor fi dotate cu panouri solare și fotovoltaice pentru asigurarea necesarului de energie și apă caldă din surse regenerabile. Clădirile vor fi izolate termic și vor fi dotate cu pompe de căldură, cu puțuri forate în mare adâncime, care asigură un agent termic de 10 grade Celsius, indiferent de anotimp. Astfel, cheltuielile cu încălzirea sau răcirea vor fi reduse, scăzând în același timp impactul asupra mediului înconjurător. În același sens, în jurul creșelor se vor amenaja și zone verzi și locuri de joacă, care să ofere un mediu plăcut și sănătos copiilor.

Cele două creșe vor fi construite conform unor proiecte tip oferite de Compania Națională de Investiții, pe două terenuri puse la dispoziție de municipalitate, în suprafață de 3.700 mp în cazul creșei de pe Calea Poplăcii și respectiv 2.700 mp pe str. Ovăzului.

Cele trei proiecte care vor fi finanțate din PNRR vor crea încă 220 de locuri. Prin urmare, capacitatea creșelor publice din Sibiu se va dubla în scurt timp, ajungând la 900 de locuri.

Răspunde