Evenimente

Sibiul aniversează 20 de ani de prietenie cu orașul Landshut

Sibiul și orașul Landshut din Germania sărbătoresc 20 de ani de la semnarea acordului de înfrățire. Partenerii germani au organizat o serie de evenimente speciale, pe parcursul a trei zile, care să marcheze momentul aniversar.

Primarul Astrid Fodor a fost invitat de edilul din Landshut, primarul Alexander Putz, să participe la manifestări alături de o delegație din Sibiu.

Un moment foarte apreciat al programului a fost cel prezentat de Teatrul de Balet Sibiu – spectacolul „Romeo și Julieta”, pe muzică de Queen. Sala Teatrului din Landshut a fost neîncăpătoare pentru cei 400 de spectatori prezenți, balerinii fiind aplaudați minute în șir la scenă deschisă. Programul manifestărilor a inclus, printre altele, și expoziția intitulată “Memories”, prezentând lucrări fotografice și de acuarelă pe tema Sibiului. De asemenea, publicul a putut participa la momente muzicale și de dans, organizate de partenerii din Landshut – Asociația de Prietenie Landshut – Sibiu/Hermannstadt, al cărui președinte este Dorith Wegmann.

În cadrul ceremoniei oficiale în care s-au marcat oficial cele două decenii de colaborare între Sibiu și Landshut, primarii celor două orașe s-au adresat celor prezenți, descriind atât relația construită până în prezent prin efortul și entuziasmul ambilor parteneri, cât și perspectiva lor pentru continuarea colaborării.

“Cultura, parte importantă din spiritul Sibiului și al orașului Landshut deopotrivă, a fost cea care a unit cele două orașe în această călătorie. De altfel, cultura, istoria și tradițiile au stat la baza colaborării dintre cele două orașe până în prezent. Reafirm deschiderea Sibiului de a dezvolta această colaborare”, a declarat Fodor la ceremonia găzduită de sala festivă a Primăriei.

Ceremonia a fost onorată de prezența consilierului prezidențial Sergiu Nistor, care a transmis un mesaj din partea președintelui Klaus Iohannis. De asemenea, au mai participat Ramona Chiriac, șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România, Janette Carabașu, consul general interimar al României în München, și Michael Fernbach, ministru-consilier și prim-colaborator al Ambasadei României în Germania.

Răspunde