Sibiu Dans Festival – cea mai amplă mișcare de dans studențesc – a tras cortina

Sibiu Dans Festival – cea mai amplă mișcare de dans studențesc – a tras cortina

Sibiu Dans Festival – cea mai amplă mișcare de dans studențesc – a tras cortina. După un maraton de patru ore de concurs, o seară dedicată câștigătorilor și companiilor de dans invitate, cei peste 200 de participanți au plecat duminică spe casă.

În concurs s-au înscris 13 formații, care au prezentat nu mai puțin de 56 de dansuri de toate genurile (modern, contemporan, show-revue, dans de caracter și street dance). Trofeul festivalului a fost adjudecat de formația Matrix Dance a Casei de Cultură a Studenților din Timișoara, coregraf Irina Nedelcu.

Atlantis (Ploiești)
Atlantis (Ploiești)

Nici formația de dans M&M din Sibiu nu s-a lăsat mai prejos, adjudecându-și premii pentru toate momentele de dans înscrise în concurs: Locul I – la locul secțiunea grup, genul contemporan, Locul I la secțiunea Grup, genul Show-revue – coregrafiile fiind semnate de Miky Stoica și Izabela Haiduc. Andrada Benchea, reprezentanta Sibiului la secțiunea Solo – genul contemporan s-a clasat pe locul III.

Bel Art (Iași)
Bel Art (Iași)

Spectacolele prezentate în afara concursului – “Romeo îndrăgostit”, coregrafia Hugo Wolff, și “7G Sing & Dance”, coregrafia Mario Dance Atelier – au ridicat în picioare publicul care a umplut până la refuz sala mare a Centrului Cultural “Ion Besoiu” în ultima seară a festivalului.

Freaks (Craiova)
Freaks (Craiova)

”Ne bucurăm că la ediția din acest an am reșit să reunim toate formațiile studențești de dans modern din țară. A fost un efort de organizare însemnat, dar care a meritat din plin”, a declarat Liliana Popescu, directorul Casei de Cultură a Studenților Sibiu.

X-Tazy (Cluj-Napoca)

Sibiu Dans Festival 2022 este organizat de Casa de Cultură a Studenților Sibiu și este finanțat de Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Județean Sibiu și Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Răspunde