Sarea de Bazna, o minune a naturii

Sarea de Bazna, o minune a naturii

Stațiunea sibiană Bazna este cunoscută în întreaga lume pentru apele sale termale binefăcătoare și vindecătoare pentru mai multe boli.

Sarea de Bazna este indicată pentru a trata reumatismul, astmul, coxartrozele, durerile de coloană, nevrozele și afecțiunile ginecologice.

„Sarea de Bazna este un produs natural, obținut direct din apele minerale de la o adâncime de 35 de metri, foarte bogate în cloruri de natriu, potasiu, magneziu, calciu, iodură și bromură de sodiu. Apele minerale se fierb și prin evaporarea acestora rezultă miraculoasa sare. Procedeul de obținere a granulelor de sare este evaporarea, procedeu care păstrează în interiorul cristalelor toate elementele benefice”, potrivit reprezentanților firmei Geotera SRL, unic producător și distribuitor al sării de Bazna.

Legenda spune că această sare terapeutică a fost descoperită de niște ciobani, prin 1672. Vrând ei să se încalzească, undeva prin toamnă, au aprins un foc între bălțile sărate. Nu ne putem închipui reacția lor atunci când bălțile au luat foc și nici nu putem ști ce au bănuit ei la acea vreme. Adevărata descoperire terapeutică a fost în secolul al XIX-lea, cu ajutorul unor chimiști și medici din Viena, care, după ce s-au convins de beneficiile acestei sări, au ajutat la construirea unei stațiuni balneare”, adaugă cei de la Geotera.

Sarea nu se consumă niciodată ca atare, ci este destinată uzului extern. Pentru comprese, cataplasme și băi parțiale se diluează 2 5g de sare de Bazna într-un litru de apă, iar pentru băi generale – 300 g la aproximativ 50 litri de apă. Utilizarea sării de Bazna se face în scop profilactic, terapeutic și de recuperare. Cura profilactică este indicată persoanelor sănătoase predispuse la îmbolnăviri ale aparatului locomotor, laxitate ligamentară și musculo-articulară, în vederea măririi rezistenței organismului la aceste boli.

Geotera SRL

    • 0740097779
    • sareadebazna@gmail.com
    • Sângeorgiu de Mureș, str. Gării nr. 29

Ca orice produs naturist, sarea de Bazna poate avea unele contraindicații, de aceea este recomandabil întotdeauna să cereți sfatul medicului înainte de a începe terapia.

Răspunde