Sărbătoarea vinului la Apoldu de Sus

Sărbătoarea vinului la Apoldu de Sus

Belșugul și culorile toamnei fac casă bună cu vinurile parfumate de la stațiunea viticolă Apoldia Maior.

Vinea Apoldia Maior FEST, un eveniment organizat de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, va avea loc la Apoldu de Sus, pe 1 octombrie 2022, de la ora 12.00.

„La prima ediție a Vinea Apoldia Maior FEST, veți avea ocazia să degustați și să vă bucurați de aromele inconfundabile ale vinurilor noastre, care sunt apreciate datorită prospețimii, fructuozității, fineții și bogăției de arome, potențate de o aciditate mai ridicată”, anunță organizatorii.

USAMV Cluj-Napoca și-a propus, prin vinurile sale din stațiunea Apoldu de Sus, lansate în anul 2020, renașterea tradiției vitivinicole multiculturale a zonei într-o nouă dimensiune științifică și tehnologică prin producerea unor vinuri noi, armonioase și elegante, întregite de note complexe, puternice și exuberante, specifice ținutului. Oferta de vinuri albe la Vinea Apoldia Maior Fest include monosepajele Traminer Roz, Riesling Italian, Sauvignon Blanc, alături de cupajele Eruditus, Docentus și Secaș.

Unde-i petrecere trebuie să fie și muzică, așa că atmosfera va fi întreținută de un tânăr artist din Sibiu. „Ne bucurăm să avem între invitații la prima ediție a Vinea Apoldia Maior FEST și un artist originar din Sibiu, acolo unde se află și podgoria noastră, la Apoldu de Sus. Adrian Evi este un artist independent în vârstă de 21 de ani, care și-a început cariera solo în primăvara acestui an, cu piesa ‘Daniel’, disponibilă pe toate platformele de streaming. Repertoriul compozițiilor sale include stilurile pop, rock, jazz, blues sau funk punk. În 23 iunie 2023, Adrian își va lansa primul album, intitulat „Lifetime Adventure”, care va cuprinde 15 piese din genuri diferite”, au completat reprezentanții USAMV Cluj-Napoca.

Răspunde