Săptămâna Europeană a Mobilității la Sibiu: lăsăm mașina acasă și ne bucurăm de mișcare și de oraș

Săptămâna Europeană a Mobilității la Sibiu: lăsăm mașina acasă și ne bucurăm de mișcare și de oraș

Sibiul participă la Săptămâna Europeană a Mobilității și în 2022, promovând astfel mobilitatea alternativă și arătând importanța acesteia pentru un oraș cu un aer mai curat.

Anul acesta, Primăria Sibiu a alcătuit un program pentru întreaga săptămână 16 – 22 septembrie și îi invită pe sibieni să participe la acțiuni și evenimente, dar și să aleagă să se deplaseze pe jos, cu bicicleta sau trotineta sau cu transportul public, lăsând mașina acasă:

Călătorii gratuite cu autobuzele Tursib, inclusiv Linia Verde, în 17 și 18 septembrie
Gratuități pentru cei care utilizează bicicletele Sibiu Bike City în perioada 16-22 septembrie. În cazul utilizatorilor care închiriază cu ora, aceștia vor putea folosi gratuit bicicleta în prima oră. În cazul abonamentelor, deținătorii acestora vor beneficia de 10 ore bonus, dacă folosesc bicicleta în interval de 7 zile menționat, acesta putând fi utilizat până la finalul sezonului.
Intrarea gratuită la Grădina Zoologică în perioada 16-22 septembrie pentru cei care sosesc cu bicicleta
Intrarea gratuită la Muzeul Astra în aer liber, în perioada 16-18 septembrie, dacă ajung în muzeu cu bicicleta, între orele 08.00 – 12.00 și 18.00 – 20.00.
Baia Populară oferă ore gratuite de yoga, Barre și cardiokickboxing pentru toate vârstele, precum și ore de stretching pentru seniori în zilele de 16 și 17 septembrie. Rezervările se fac telefonic, pe 0269/214445 până în 14 septembrie, iar programul orelor îl puteți găsi pe pagina de Facebook a Băii
La Lacul Binder, persoanele care știu să înoate pot învăța gratuit să practice schi nautic sau wakeboard în perioada 17-18 septembrie, cu ajutorul instalației liniare pentru începători. Doritorii cu vârsta de la 10 ani în sus sunt invitați să se programeze la numărul de telefon 0724 058 350 până în data de 15 septembrie.
Teatrul Gong oferă intrare gratuită la spectacolul “Muzicanții din Bremen” în 17 septembrie (de la orele 11.00 și 18.00) și 18 septembrie (de la ora 11) pentru cei care ajung la teatru cu bicicleta
Expoziție tematică a lucrărilor realizate de elevi din mai multe școli sibiene, în perioada 17 – 18 septembrie, în sala expozițională a Primăriei Sibiu.
Activități sportive în Piața Mică în 18 septembrie, precum și momente muzicale și de dans în diverse locații din zonele centrale eliberate mașini în Ziua fără mașini.

Ziua fără mașini

Duminică, 18 septembrie, mai multe zone din centrul istoric se vor închide traficului: Piața Schiller, strada Arhivelor, strada Centumvirilor, str. Mitropoliei (între străzile Tribunei și Al. Odobescu), str. Al. Odobescu (între str. Mitropoliei și str. Conrad Hass), Piața Mică (integral), str. A. Iancu (între Piața Mare și intersecția cu str. G. Magheru). Precizăm însă că pe str. Mitropoliei și str. Al. Odobescu, mijloacele de transport în comun vor circula în regim normal. De asemenea, se va permite accesul auto la instituțiile publice, precum și accesul locatarilor, dar ocuparea locurilor de parcare nu va fi permisă.

Concursul pentru cei mici – o ocazie de a învăța că mersul pe jos este sănătos. O nouă ediție a concursului “Mergi pe jos, e sănătos!” are loc în perioada 16-22 septembrie, fiind dedicat copiilor cu vârsta de până la 14 ani inclusiv. Premiile oferite de Primăria Sibiu constau în trei biciclete.

Copiii sunt invitați în Grădina Zoologică la o plimbare pe jos, pe două trasee amenajate: traseul verde (Drumul maimuțelor) și traseul galben (Drumul leului). Pe ambele trasee, copiii vor căuta simbolurile animalelor desenate pe alei, maimuțe și respectiv lei, se vor fotografia cu acestea și numerele înscrise pe imagini și vor posta fotografiile pe pagina lor de Facebook sau cea a unui părinte, cu hashtag-urile #mobilityweek #zoosibiu.

Profilul paginii de Facebook pe care se postează imaginile trebuie să fie deschis.

Scopul concursului este acela de a-i atrage spre mișcarea în natură și aer curat, dar plimbarea le va dezvălui și câteva puncte noi de interes în Zoo Sibiu.  

Părinții pot consulta regulamentul complet al concursului aici: https://sibiu.ro/new/pdf/Regulament_concurs_copii.pdf

Răspunde