Evenimente Pe harta turistului

Rășinari, Brașov și Bistrița – pe aceeași axă de promovare turistică

Autorități locale și instituții din județele Sibiu, Bistrița și Brașov colaborează pentru promovarea potențialului turistic.

Primele discuții în vederea includerii comunei Rășinari pe un itinerariu regional mai amplu decât toate inițiativele de până acum s-au concretizat cu prilejul participării primarului Bucur Bogdan la evenimentul de redeschidere a castelului Teleki din Posmuș după ample lucrări de reabilitare finanțate din fonduri europene. Proiectul s-ar putea dezvolta chiar dincolo de granițele țării.

„În acest sfârșit de săptămână, la Posmuș, județul Bistrița Năsăud, a avut loc evenimentul ArtCast Teleki, dedicat deschiderii castelului Teleki. În cadrul evenimentului, a avut loc și lansarea rutei cultural-turistice ‘Porțile Transilvaniei’. Scopul rutei este promovarea obiectivelor și atracțiilor turistice cunoscute și mai puțin cunoscute din județele Brașov, Sibiu și Bistrița Năsăud. Inițiatorii proiectului, ADI Turism în Bistrița Năsăud, Muzeul Etnografic Brașov și Primăria comunei Rășinari, județul Sibiu, își propun să dezvolte ruta prin interconectarea ei cu vechi citadele ale comerțului de pe bătrânul continent”, spune Carmen Ghidiu, președintele Asociației Pensiunilor Agroturistice din Rășinari (APAR).

Răspunde