„Piesa asta e perfectă. E o tragedie a omului modern”

„Piesa asta e perfectă. E o tragedie a omului modern”

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu invită iubitorii teatrului, pe 30 septembrie și 1 octombrie, la premiera spectacolului „Oleanna”, de David Mamet, în regia lui Bogdan Sărătean.

Cu Veronica Arizancu și Ciprian Scurtea în distribuție, „Oleanna” este poveste despre putere și fragilitatea ei, despre măști și umbre, a cărei actualitate frapantă ne pune în fața propriilor temeri și speranțe.

„Sunt 30 de ani de când David Mamet a scris piesa asta. Din punct de vedere dramaturgic ea e perfectă, atât timp cât perfecțiunea există. E perfectă pentru că nu e părtinitoare, nu e tezistă. Dar în același timp autorul presimte fenomene stranii ale modernității. Oare cum ar arăta piesa lui Mamet în ziua de azi, în care exhibăm în medul virtual cu surplus violență atâtea neîmpliniri, găsind mereu și mereu vinovați? Oare și-ar fi imaginat cât de actual va fi textul lui după trei decenii? Ambele personaje au dreptatea și vina lor în egală măsură, iar asta e tragic. Doar că e o tragedie a omului modern, complet lipsită de catharsis”, a declarat regizorul Bogdan Sărătean.

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu va desfășura, în luna octombrie, un turneu în Japonia, la Tokyo Metropolitan Theatre, cu spectacolul „Povestea prințesei deocheate”, în regia lui Silviu Purcărete.

Despre cele două premiere pe care TNRS le va prezenta în perioada imediat următoare, dar și despre turneul pe care îl pregătește Naționalul sibian, vor vorbi joi, 29 septembrie, într-o conferință de presă, Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, alături de regizorii Hunor Horvath și Bogdan Sărătean.

Răspunde