O mie de elevi din Sibiu și Cisnădie au participat la primele concerte educative ale toamnei

O mie de elevi din Sibiu și Cisnădie au participat la primele concerte educative ale toamnei

Primele concerte-lecție organizate de Filarmonica de Stat Sibiu în noul an școlar s-au bucurat de un public foarte numeros și entuziast.

În total, la cele patru evenimente muzicale de astăzi au luat parte 1.000 de elevi de la Școala Gimnazială nr. 2 Sibiu, Școala Gimnazială nr. 4 Sibiu, Școala Gimnazială nr. 21 Sibiu, Școala Gimnazială „I.L. Caragiale” Sibiu, Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu, Liceul de Artă Sibiu, Școala Anima și Școala Gimnazială nr. 3 Cisnădie.

Concertele educative au fost susținute de pianistul Sorin Petrescu, solist concertist al Filarmonicii de Stat Sibiu, alături de clarinetiștii Dorin Cuibariu și Andrei Cuibariu din Timișoara, precum și de micul violonist Gabriel Radu, în vârstă de 9 ani, fiul unei familii de muzicieni din orchestra Filarmonicii sibiene.

Timp de oră, fiecare serie de elevi a avut ocazia să învețe despre brâu, horă, vals, mazurcă sau mambo. În programul concertelor s-au aflat compoziții românești, de Tiberiu Brediceanu și Grigoraş Dinicu, dar și lucrări din repertoriul internațional, scrise de P.I. Ceaikovski, F. Chopin, J. Brahms, C. Debussy, Manuel de Falla și Alice Gomez.

„Suntem deosebit de impresionați de apetitul muzical al copiilor, care astăzi ne-au trecut pragul într-un număr atât de mare. Îi așteptăm cu mare drag la următoarele noastre concerte și ateliere educative din cadrul proiectului «Descoperă muzica», pe 21 octombrie, 28 octombrie, 4 noiembrie, 11 noiembrie, 9 decembrie și 16 decembrie. Mulțumim Consiliului Județean Sibiu pentru sprijinul generos pe care îl acordă permanent Filarmonicii și, desigur, Primăriei municipiului Sibiu care cofinanțează proiectul «Descoperă muzica» prin Agenda Culturală 2022”, a declarat dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu, într-un comunicat.

Răspunde