O duminică dedicată tradițiilor sibiene

O duminică dedicată tradițiilor sibiene

Vă invităm să urmăriți secvențe din cel mai recent episod al proiectului „Animă ASTRA”!

Zilele trecute, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului a găzduit un târg de brânzeturi tradiționale din Mărginimea Sibiului și unul de produse apicole, iar comunitățile din Rășinari, respectiv Sebeșu de Jos și-au prezentat cu mândrie bucatele, dar și cântecele și dansurile pe care le-au învățat din moși-strămoși.

„Așa arată un târg de produse tradiționale dedicat brânzeturilor, organizat într-o casă de oier transhumant, adusă din localitatea Rășinari în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Au fost prezenți cinci producători de brânzeturi și lactate, care au venit din Mărginimea Sibiului cu telemea, caș, brânză de burduf, lapte prins din lapte de oaie, capră, vacă și bivoliță”, a explicat Cosmin Călinescu, purtătorul de cuvânt al Muzeului ASTRA.

Evenimentul face parte din programul „Animă ASTRA!”, cofinanțat de Primăria municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2022. În cadrul proiectului în perioada iunie-octombrie 2022 se desfășoară ateliere de muzică și dans, ateliere meșteșugărești și târguri tematice.

Răspunde