Meșter la roată, dar și la țest!

Gurmandul VIP Ochii Sibiului Pe harta turistului Viața cetății

Ionuț Bîscu, meșterul olar din Horezu care va fi protagonistul unei expoziții-atelier intitulată „Soarele din farfurie”, dovedește că este talentat și în arta culinară.

Deunăzi, Ionuț a gătit vânat la oală de lut și pui în țest la Târgul de țară din Muzeul ASTRA, iar acum se antrenează pentru o nouă demonstrație spre deliciul turiștilor.

Joi, 8 septembrie, la Gospodăria din Horezu aflată în Muzeul în aer liber, Ionuț Bîscu va susține un atelier gastronomic, în care va găti pâine la țest, mălai (turtă), mâncare de pui, murături, porumb copt. În plus, vizitatorii se vor delecta gustând compot de mere și ceai. Atelierul de olărit și cel gastronomic vor avea loc începând cu ora 14.00, iar vernisajul expoziției „Soarele din farfurie” va începe la ora 17.00, odată cu degustarea preparatelor culinare.

De altfel, Muzeul ASTRA provoacă în fiecare an meșterii olari să gătească rețete tradiționale folosind propriile vase de lut, cu ocazia Târgului „Frumos. Ceramic. Folositor”, și a editat chiar o carte de bucate pentru a promova aceste rețete.

Răspunde