Mărginimea Sibiului, reprezentată la lansarea noilor rute de turism cultural

Mărginimea Sibiului, reprezentată la lansarea noilor rute de turism cultural

Primarul comunei Rășinari, Bucur Bogdan, a participat la lansarea unoi noi rute cultural-turistice: ruta Destinațiilor Europene de Excelență (EDEN) din România și ruta destinațiilor cu trofeul de excelență “Mărul de aur”.

Evenimentul a avut loc la Târgu Jiu, astăzi, cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului, iar Bucur Bogdan a fost invitat de organizatori să reprezinte comuna pe care o conduce, precum și Mărginimea Sibiului.

Mărginimea Sibiului a câștigat titlul de Destinație Europeană de Excelență în Turism și Gastronomie Locală (EDEN) în anul 2015, prin eforturile depuse de Primăria comunei Rășinari și ale Asociația Pensiunilor Agroturistice Rășinari (APAR).

Ziua Mondială a Turismului este marcată, în fiecare an, la 27 septembrie, de către 160 de ţări, şase membri asociaţi şi peste 500 de membri afiliaţi, componente ale Organizaţiei Mondiale a Turismului (UNWTO) – agenţie specializată a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), potrivit site-ului www.unwto.org. UNWTO a stabilit ca tema Zilei Mondiale a Turismului 2022 să se concentreze asupra „Regândirii turismului” („Rethink Tourism”). Ziua Mondială a Turismului se va concentra în acest an pe re-imaginarea creşterii sectorului turistic, atât în ceea ce priveşte dimensiunea, cât şi relevanţa sa.

Răspunde