Grădina lemnului

Grădina lemnului

Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului găzduiește, în aceste zile, un atelier pentru realizarea instrumentarului de grădină urbană – sisteme de depozitare, germinare a plantelor în spațiile neconvenționale – intitulat „Grădina lemnului”.

„În cadrul atelierului se va (re)pune în valoare meșteșugul prelucrării lemnului. Cum? Prin confecționare de furci, greble și mobilier mic pentru depozitarea hranei, sisteme de depozitare a alimentelor și de germinare a plantelor în spațiile neconvenționale, adaptate mediului urban. Pentru voi, publicul dornic să învețe a se descurca în stil arhaic, va veni meșteșugarul Ion Mărunțelu, din Racovița de Vâlcea să vă învețe cum se fac uneltele mai sus pomenite”, anunță reprezentanții Muzeului ASTRA.

Atelierul va avea loc în Crângul din Apuseni și Târgul de Țară, începând de astăzi, 16 septembrie, până duminică, 18 septembrie, între orele 10.00 și 18.00, cu pauză de la 13.00 la 14.00.

Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului cultural „Animă ASTRA”, cofinanțat de Primăria municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2022.

Răspunde