Ghișeul digital al Primăriei Sibiu – deschis non-stop

Ghișeul digital al Primăriei Sibiu – deschis non-stop

În urmă cu câteva luni, Primăria Sibiu a lansat în testare un terminal self service, în fapt un ghișeu digital și o alternativă la cel deservit de funcționari. De astăzi, ghișeul digital este disponibil la intrarea în sediul central dinspre Piața Mică, 24 din 24 de ore, 7 zile din 7.

“Acest ghișeu digital este soluția pentru sibienii care nu utilizează instrumentele online pe care Primăria Sibiu le-a pus la dispoziție. În plus, foarte important, acest ghișeu amplasat în sediul Primăriei este disponibil și după ce programul instituției se încheie, inclusiv în weekend. Astfel, dacă aveți de depus documente sau de făcut plăți, dar lucrați până târziu, puteți veni la Primărie la orice oră și să faceți aceste operațiuni la ghișeul digital”, a anunțat primarul Astrid Fodor.

GHIȘEUL DIGITAL poate fi utilizat pentru:

  • DEPUNEREA DE DOCUMENTE, fie că este vorba despre cereri, formulare sau despre sesizări și reclamații. Operațiunea este foarte simplă:
  1. alegeți din meniu tipul de document pe care doriți să îl depuneți și urmați pașii indicați pe ecran
  2. introduceți cartea de identitatea în fanta dedicată și completați datele de contact, conform instrucțiunilor (telefon și e-mail) pe care să primiți răspunsul
  3. introduceți foile în fanta pentru documente, aparatul le va prelua și veți primi un număr de înregistrare generat de registratura electronică a Primăriei, sub forma unui bon
  4. documentele sunt preluate și transmise serviciului din Primărie abilitat să le soluționeze.
  • PLATA IMPOZITELOR LOCALE ȘI A DIVERSELOR TAXE: Aici puteți plăti peste 100 de tipuri de taxe și impozite, dintre care menționăm: impozitele pe teren, casă sau mașină, taxa de salubrizare, taxe pentru eliberarea unor documente, taxe de timbru și amenzi.

Aveți nevoie de cartea de identitate și de un card bancar. Plata se poate face introducând datele dumneavoastră personale sau scanând codul de bare de pe decizia de impunere pe care o primiți acasă de la Direcția Fiscală.

Plata se face în câțiva pași simpli:
⦁ Selectați de pe ecranul tactil ce impozit sau taxă doriți să achitați
⦁ Introduceți cartea de identitate în fanta marcată, pentru a fi scanată.
⦁ Completați restul detaliilor marcate cu câmpuri roșii cu ajutorul tastaturii de pe ghișeu
⦁ Selectați de pe ecran „Plătește”
⦁ Apropiați cardul bancar de POS și urmați procedura unei plăți obișnuite
⦁ Ridicați chitanța! Nu se emit duplicate și este dovada plății, pe care trebuie să o păstrați.

Acest terminal a fost creat în cadrul proiectului “SALT Sibiu – Administrație de calitate, accesibilă locuitorilor prin tehnologie” finanțat din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Capacitate Administrativă, Axa prioritară 2 – „Administrație publică și sistem judiciar accesibile și transparente”.

Răspunde