Povești

Dirijorul Galei Sibiu Opera Festival: „Mă simt deja ca acasă aici!”

Sibiul seamănă cu orașele din Austria și Germania, spune dirijorul David Schlager.

Dirijorul austriac a sosit ieri după-amiază la Sibiu și astăzi a început repetițiile cu orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu pentru Gala Sibiu Opera Festival 2022.

„Mă aflu la Sibiu pentru a dirija Gala de Operă, cu 12 tineri cântăreți fantastici, peste două zile. Această participare vine ca urmare a faptului că am câștigat Concursul Internațional de Dirijat „Ionel Perlea” Slobozia, în luna iulie, după care domnul director Cristian Lupeș m-a invitat la Sibiu, să dirijez această gală. Am venit ieri și trebuie să vă mărturisesc că orașul îmi place foarte mult! Sibiul nu arată foarte diferit de orașele din Austria sau Germania. Așadar, mă simt deja ca acasă aici. În această seară voi face cunoștință cu orchestra. Cred că avem un program foarte „colorat”, cu lucrări scrise de diferiți compozitori, vom avea multe arii și câteva uverturi. Așadar, sunt foarte nerăbdător să dirijez gala din Sibiu. Doamnelor și domnilor, vă invit călduros să vă alăturați nouă, la Gala Sibiu Opera Festival 2022, și sper să ne vedem acolo!” este mesajul lui David Schlager pentru publicul meloman.

Gala de Operă a tinerelor voci este primul pas în carieră al studenților selectați pentru masterclassul de canto coordonat de baritonul Florin Estefan în cadrul Sibiu Opera Festival. Gala va avea loc joi, 8 septembrie, de la ora 19.00, la Sala Thalia.

În vârstă de 28 de ani, David Schlager este unul dintre laureații ediției a VI-a a Concursului Internațional de Dirijat „Ionel Perlea” din Slobozia, unde a câștigat Premiul al II-lea și două premii speciale oferite de Filarmonica de Stat Sibiu și Opera Română Craiova. În cadrul competiției, tânărul dirijor și-a demonstrat abilitățile în privința repertoriului simfonic, precum și în cel de operă.

Sibiu Opera Festival, ediția a XXI-a, este organizat de Filarmonica de Stat Sibiu, cu susținerea Consiliului Județean Sibiu. Acțiunea este cofinanțată de Primăria municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2022.

Răspunde