Direcţia pentru Cultură Sibiu a lansat programul pentru protejarea patrimoniului

Direcţia pentru Cultură Sibiu a lansat programul pentru protejarea patrimoniului

Direcţia Judeţeană pentru Cultură Sibiu a lansat un program destinat ocrotirii patrimoniului, în cadrul unei festivități desfășurate, astăzi, la Muzeul de Istorie Casa Altemberger, sub auspiciile Zilelor Europene ale Patrimoniului.

„În fiecare an, la nivelul Europei, nu doar al Uniunii Europene, se sărbătoresc Zilele Europene ale Patrimoniului în cea de-a doua sâmbătă din luna septembrie. Pentru că anul acesta, în această zi, în România şi în Transilvania se comemorează şi cei 150 de ani de la moartea eroului naţional Avram Iancu, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Sibiu, ca serviciu deconcentrat al Ministerului Culturii în teritoriu, a iniţiat şi a lansat cu această ocazie un program de evidenţiere în rândul populaţiei a importanţei păstrării şi valorificării patrimoniului cultural naţional, pentru că acesta este unul din elementele care caracterizează un popor. Direcţia Judeţeană pentru Cultură Sibiu a făcut acest program pe trei paliere care constituie baza acestui decalog al importanţei păstrării patrimoniului, pentru că este unul din elementele care îl definesc ca popor, ca şi cultură şi ca prezenţă în acest spaţiu etno-geo-istoric. Acest program cuprinde o serie de elemente care trebuie să conştientizeze populaţia în ceea ce priveşte păstrarea, dar şi valorificarea patrimoniului cultural naţional, mai ales în această zonă, pentru că Transilvania este multietnică, multiconfesională şi multiculturală, de aceea patrimoniul este cu atât mai important la nivelul acestei provincii româneşti”, a subliniat istoricul Dan Nanu, directorul DJC Sibiu.

Tot în cadrul dublului eveniment de astăzi, Muzica Garnizoanei Sibiu a oferit celor prezenți un recital.

Începând de miercuri, 7 septembrie, Zilele Europene ale Patrimoniului au fost marcate la Sibiu printr-o serie de manifestări organizate de Muzeul Naţional Brukenthal, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Sibiu, Academia Forţelor Terestre Nicolae Bălcescu din Sibiu şi Mitropolia Ardealului.

Răspunde