De la plante medicinale la săpun și dulciurile Sibiului

De la plante medicinale la săpun și dulciurile Sibiului

Sâmbătă, 24 septembrie, între orele 11.00 și 17.00, în zona Târgului de țară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, vor avea loc două târguri de produse tradiționale: „Plante medicinale și săpunuri” și „Dulciurile Sibiului”.

„Întâlnirea dintre beneficiile naturii și meșteșuguri precum confecționarea săpunului a creat o lume de arome, forme și culori, toate cu scopuri practice: colorarea fibrelor animale și vegetale, împâslirea lânii, obținerea uleiurilor esențiale și a culorilor folosite la imprimeuri, realizarea săculeților cu lavandă aromată, a siropurilor de levănțică, a săpunurilor cu lapte și miere, cu plante medicinale și alimentare.
La târg, lumea cumpără și vinde, săracul și bogatul negociază deopotrivă, se formează gusturi noi, cereri și oferte care influențează viața. În cadrul târgului «Dulciurile Sibiului», vizitatorii vor observa cum au căpătat viață rețete simple de plăcinte cu mere, cu prune și alte dulciuri”, aflăm de la Cosmin Călinescu, purtătorul de cuvânt al Muzeului ASTRA.

La aceste ateliere și târguri tematice vor fi prezenți nu mai puțin de 13 producători și meșteri tradiționali.

Atelierele și târgurile tematice se desfășoară în cadrul proiectului cultural „Animă ASTRA”, cofinanțat de Primăria municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2022.

Răspunde