Evenimente

Creșa din cartierul Vasile Aaron este finalizată, dar încă nu poate fi dată în folosință

Lucrările de construcție și amenajare a creșei noi din cartierul Vasile Aaron s-au finalizat.

Creșa se află în fosta cantină a Liceului Energetic de pe strada Semaforului.

“Rezultatul concret al investiției în valoare de 4,7 milioane de lei este creșterea capacității creșelor din Sibiu cu încă 60 de locuri. Un spațiu existent a fost complet modernizat, recompartimentat și dotat pentru a oferi celor mici condițiile de care au nevoie. Serviciul Școli a obținut inclusiv autorizația ISU, astfel că am predat această nouă unitate managementului grădiniței nr. 14, de care va aparține”, a precizat primarul Astrid Fodor.

Lucrările executate au inclus în principal: refacerea instalațiilor de utilități, reabilitarea acoperișului, termoizolarea fațadei și modernizarea amenajării exterioare a clădirii, recompartimentarea spațiilor interioare și a finisajelor acestora, refacerea accesului în clădire, care se va face de pe str. Semaforului, refacerea completă a curții, realizarea unor împrejmuiri noi pentru siguranța copiilor, spațiul fiind dotat și cu un sistem de supraveghere video.

Creșa are patru săli de clasă, fiecare urmând să primească câte 15 copii, spații amenajate pentru dormit, o sală multifuncțională care va servi și ca sală de mese, o sală de primire a copiilor, un cabinet medical, grupuri sanitare, depozit pentru cărucioare, bucătărie și anexele necesare, spălătorie cu uscătorie și depozit pentru rufe, curte cu loc de joacă pavat cu dale de cauciuc și zone verzi, cu iarbă și arbori.

Creșa a fost predată conducerii unității de învățământ cu dotările necesare, de la mobilier și echipament didactic și până la echipamentele pentru bucătărie și spălătorie, inclusiv instalațiile pentru locul de joacă.

Prin grija Inspectoratului Școlar Județean Sibiu se vor aloca posturile necesare pentru funcționare, iar apoi conducerea unității de învățământ va face angajările. În paralel, direcțiunea va obține și restul autorizațiilor și avizelor necesare pentru deschidere și se va ocupa de înscrierea copiilor.

Răspunde